GASTOUDEROPVANG BIJ MONIQUE IN DE LIMBEEK

Kleinschalige kinderopvang 

In huis heb ik een kinderhoek gemaakt en een slaapkamertje voor de gastkinderen. Er komen maximaal 5 kinderen van 0-4 jaar op 1 dag samen in ons huis. 

Professioneel

Als pedagogisch medewerkster ben ik geschoold (SPW-MBO ) en heb ik jarenlang ervaring opgedaan in de kinderopvang. De pedagogische visies van Emmi Pikler en Maria Montessori hebben me geïnspireerd en mijn professionaliteit enorm vergroot. Om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen laat ik me steeds opnieuw insprireren door bijscholing, workshops en de stichtingen van Emmi Pikler en Maria Montessori te blijven volgen. Daarnaast heb ik ervaring met VVE (Uk&Puk) waardoor ik ook gericht met thema's werk.

Huiselijk

Kinderopvang in huis waar het gezinsleven gaande is. Alles waar het om gaat in een huishouden mogen de gastkinderen in de opvang ook ervaren. Dat maakt het huiselijk.

Tegen het centrum van Eindhoven

De ligging van de opvang, ons huis is centraal in Eindhoven. Vlak tegen het centrum aan, vlakbij het PSV-stadion, de Philipsspeeltuin, Strijp-S en beide treinstations van Eindhoven.

Respect voor elkaar

Vanuit liefde en respect voor de mens en het dier met elkaar (leren) omgaan. Ieder mens en dier is uniek en mag zijn wie hij is Bij Monique.

Leer het mij zelf te doen!

Ieder kind wil zichzelf ontwikkelen. Door in te gaan op zijn behoefte en interesse geef ik het kind de gelegenheid zichzelf in eigen tempo te ontwikkelen. Ik zal het kind uitdagen een stapje verder te gaan als ik zie dat het kind daar behoefte aan heeft. Een kind wil vooral veel "Zelluf doen!" en dat mag Bij Monique. 

Spelen en ontdekken

Door goed te kijken naar uw kind kan ik het juiste materiaal en speelgoed of juist een activiteit aanbieden waardoor uw kind spelenderwijs op ontdekking kan gaan en leert van al zijn ontdekkingen.

In eigen tempo ontwikkelen

Ieder kind wil uitgedaagd worden en zichzelf kunnen ontwikkelen. Ieder kind doet dat op zijn eigen wijze en dat mag. Daar hoort een eigen tempo bij. Leren kruipen , gaan lopen, gaan praten, ieder kind begint anders en beheerst het op een ander moment. Dat wil ook zeggen dat ik niet altijd alles als groep samen doe omdat niet ieder kind toe is aan hetzelfde te doen. Wil hij niet mee doen is dat prima. Eigen keuze hierin geeft het kind zelfvertrouwen en het gevoel gerespecteerd te worden.

Op deze pagina staan de belangrijkste speerpunten van gastouderopvang Bij Monique in de Limbeek.

Alle service heb ik op een rijtje gezet onder het tabblad service. Ook openingstijden. Kijkt u gerust verder.

© 2020 geupdate Bij Monique 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now