Gastouderopvang Bij Monique in Vredeoord

Kleinschalige kinderopvang 

In huis heb ik de woonkamer, keuken, gang, tuin, schuur en een slaapkamertje voor de gastkinderen aangepast en ingericht. Er komen maximaal 5 kinderen van 0-4 jaar op 1 dag samen in ons huis. 

Professioneel

Als pedagogisch medewerkster ben ik geschoold (SPW-MBO ) en heb ik jarenlang ervaring opgedaan in de kinderopvang. De pedagogische visies van Emmi Pikler en Maria Montessori hebben me geïnspireerd en mijn professionaliteit vergroot. Om mezelf te kunnen blijven ontwikkelen laat ik me steeds opnieuw inspireren door bijscholing, workshops en de stichtingen van Emmi Pikler en Maria Montessori te blijven volgen. 

Huiselijk

Kinderopvang in huiselijke sfeer waar het gezinsleven gaande is. Alles waar het om gaat in een huishouden mogen de gastkinderen in de opvang ook ervaren. Eten (helpen) bereiden, tafel dekken, afwas, was vouwen, jezelf wassen, aankleden, spullen pakken en weer opruimen, ramen wassen, vegen, .. zomaar een greep uit de dagelijkse oefeningen. 

Nieuwbouwwijk Vredeoord, Woensel

De ligging van de opvang is in de nieuwbouwwijk Vredeoord, Woensel. Een wijk in ontwikkeling vol mooie groene en duurzame initiatieven waar ik me thuis voel.  Op loopafstand zijn speeltuintjes, het Philips de Jongwandelpark en nu veel bouwterrein om te gaan bezichtigen tijdens het wandelen.

Respect voor elkaar

Vanuit liefde en respect voor mens en dier met elkaar (leren) omgaan. Ieder is uniek en mag zijn wie hij is Bij Monique. Respectvol met elkaar omgaan waarbij we elkaar geen pijn doen, leren kijken en luisteren naar elkaar en je gevoel leren uitspreken.

Leer het mij zelf te doen!

Ieder kind wil zichzelf ontwikkelen. Door in te gaan op zijn behoefte en interesse geef ik het kind de gelegenheid zichzelf in eigen tempo te ontwikkelen. Ik zal het kind uitdagen een stapje verder te gaan als ik zie dat het kind daar behoefte aan heeft. Een kind wil vooral veel "Zelluf doen!" en dat mag Bij Monique. 

Spelen en ontdekken

Door goed te kijken naar uw kind kan ik het juiste materiaal en speelgoed of juist een activiteit aanbieden waardoor uw kind spelenderwijs op ontdekking kan gaan en leert van al zijn ontdekkingen.

In eigen tempo ontwikkelen

Ieder kind wil uitgedaagd worden en zichzelf kunnen ontwikkelen. Ieder kind doet dat op zijn eigen wijze en dat mag. Daar hoort een eigen tempo bij. Leren kruipen, gaan lopen, gaan praten, ieder kind begint anders en beheerst het op een ander moment. Dat wil ook zeggen dat ik niet altijd alles als groep samen doe omdat niet ieder kind er aan toe is hetzelfde te doen. Wil hij niet mee doen is dat prima. Eigen keuze hierin geeft het kind zelfvertrouwen en het gevoel gerespecteerd te worden.

Op deze pagina staan de belangrijkste speerpunten van gastouderopvang Bij Monique in Vredeoord.

Alle service heb ik op een rijtje gezet onder het tabblad service. Ook openingstijden. Kijkt u gerust verder.